Health from the Future

γριππη

Οι εναλλαγές του καιρού και η μείωση της θερμοκρασίας κρούουν το καμπανάκι του κινδύνου για την εμφάνιση κρουσμάτων γρίπης. Η εφετινή χρονιά θεωρείται δυσκολότερη από άλλες προηγούμενες. Μπορεί να μην απειλούμαστε εφέτος από πανδημία γρίπης, κινδυνεύουμε όμως από έναν άλλον «ιό», εξίσου ισχυρό και «ύπουλο», ο οποίος ονομάζεται οικονομική ύφεση. Οι ειδικοί επιστήμονες «χτυπούν» ειδικά την εφετινή χρονιά το καμπανάκι του κινδύνου: μεγάλος αριθμός Ελλήνων μπορεί να νοσήσει σοβαρά από γρίπη εξαιτίας της στέρησης οικονομικών πόρων και αναγκαίων αγαθών.
Σύμφωνα με τον επίκουρο καθηγητή Παθολογίας Λοιμώξεων της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Σωτήρη Τσιόδρα, η γρίπη είναι μια οξεία νόσος του αναπνευστικού συστήματος και μία από τις βασικές ασθένειες του χειμώνα. Συγκριτικά με άλλες λοιμώξεις του αναπνευστικού, η γρίπη προκαλεί πιο σοβαρές επιπλοκές, όπως πνευμονία, ιδίως στα άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.

Οι άνθρωποι αυτοί πρέπει να αναζητούν  εγκαίρως ιατρική βοήθεια όταν εμφανίζουν συμπτωματολογία γρίπης τον χειμώνα ώστε να ξεκινούν εγκαίρως αντιιική αγωγή και να έχουν την κατάλληλη – ενδεχομένως και νοσοκομειακή – υποστήριξη.
ΠΗΓΗ: ΤΟ ΒΗΜΑ υγεία+fitness

Leave a comment

Tag Cloud